Oma’s hachee met rundvlees

Oma’s hachee is een klassiek en ouderwets recept voor het maken van hachee. Het recept voor deze hachee is erg simpel en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Oma’s hachee is erg lekker voor in de winter en is daarnaast nog lekkerder wanneer je het de volgende dag opnieuw opwarmt. Gebruik voor het maken van oma’s hachee een grote braadpan. Om de hachee helemaal in de stijl van oma te maken kun je het beste een pan gebruiken met een dikke bodem, zoals een gietijzeren pan.

Ingrediënten

Voor het maken van oma’s hachee heb je ongeveer 1 kilo doorregen runderlappen nodig en 1 kilo uien.

  • 3 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 2 eetlepels azijn
  • twee eetlepels suiker
  • 25 gram boter
  • peper en zout.

Je kunt eventueel maïzena gebruiken om de hachee te binden. Met deze ingrediënten kun je snel en eenvoudig oma’s hachee maken. Je kunt natuurlijk altijd variaties aanbrengen, bijvoorbeeld door het toevoegen van wijn of verse kruiden.
Bereiding

Oma’s hachee is erg simpel om te maken, vooral wanneer je alvast wat voorbereidingen treft, zoals het snijden van het vlees en de uien. Begin met het verhitten van de boter in een pan. Voeg wanneer de boter goed warm is het vlees toe en laat dit rustig bakken. Zodra het vlees bruin is voeg je de uien toe en bak je deze even mee. Hierna voeg je alle andere ingrediënten toe aan het vlees en de uien en laat je dit rustig sudderen. Vergeet niet om af en toe door de pan te roeren.

Tips voor oma’s hachee

Wanneer de hachee bijna klaar is en je vindt de saus nog iets te dun, dan kun je iets maïzena toevoegen om de saus iets dikker te maken. Als de hachee helemaal klaar is kun je deze serveren met aardappelen, zowel gekookt als gepureerd. Je kunt de hachee echter ook serveren met rijst. Rode kool wordt vaak gegeten samen met hachee, net als wortelen of champignons.

 

 

Plaats een reactie