Traditionele hachee

Hachee is een gerecht dat traditioneel in de winter wordt gegeten. Traditionele hachee wordt gemaakt aan de hand van een basisrecept. Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf variaties uit te proberen. Het traditionele recept wordt echter gebruikt als basis en is erg eenvoudig om te maken. Hachee is namelijk in één pan te maken en je hebt weinig ingrediënten nodig. Het traditionele recept kent slechts een aantal basisingrediënten.

Ingrediënten

Voor traditionele hachee heb je ongeveer 1 kilo rundvlees nodig, bijvoorbeeld runderlappen.

  • 5 grote uien nodig
  • wat boter om het vlees in te bakken
  • 5 deciliter runderbouillon
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepels bloem
  • peper en zout.Met deze ingrediënten kun je eenvoudig traditionele hachee maken. Uiteraard is het altijd mogelijk om variaties toe te brengen aan de ingrediënten, zoals het toevoegen van rode wijn of groenten als champignons of wortelen.

Bereiding

Begin met het snijden van het rundvlees in kleine stukjes. Verwarm ondertussen boter in een grote pan en voeg vervolgens het gesneden vlees toe. Voeg de peper en zout toe om het vlees te kruiden. Wanneer het vlees bruin is voeg je de uien toe, die je in grove stukken hebt gesneden. Roer de bloem vervolgens door het rundvlees en de uien en blijf goed roeren. Verwarm de runderbouillon en voeg deze hierna toe aan het mengsel, samen met de azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagels. Laat alles samen minimaal 2 uur sudderen. Wanneer de hachee te droog wordt tijdens het sudderen kun je nog iets runderbouillon toevoegen.

Tips voor traditionele hachee

Je kunt eindeloos variëren met dit recept voor traditionele hachee. Zo kun je appelstroop toevoegen, rietsuiker, rode wijn, bier of sojasaus. Groeten die erg lekker zijn om mee te bakken zijn bijvoorbeeld champignons, appels of wortelen. Het ouderwetse recept voor hachee bevat daarnaast vaak ontbijtkoek. Hachee kun je het beste serveren met aardappels.

 

 

Plaats een reactie