Smaakmakende hachee

De traditionele hachee kennen we allemaal wel, maar wist je dat er nog veel meer smaakmakende soorten hachee zijn? Een smaakmakende hachee kan je maken op veel verschillende manieren, zoals het gebruiken van ander vlees, verschillende bijgerechten of het maken van een dieetvriendelijke hachee. Laat je versteld staan met alle mogelijkheden die er zijn voor een smaakmakende hachee.

Variërende hachee

Er zijn veel variërende hachee recepten te vinden, waarbij bijvoorbeeld ander vlees wordt gebruikt, zoals lamsvlees, kalfsvlees, wild vlees, gevogelte en ga zo maar door. Elk soort vlees zorgt ervoor dat de hachee weer een eigen unieke smaak krijgt. Hachee wordt vaak gegeten in de winter maar er zijn ook recepten voor andere seizoenen. Voor de warmere maanden zou je verschillende soorten fruit kunnen toevoegen die een aanvulling zijn op de zoete smaak. Bij het maken van verschillende soorten hachee willen we de lichte zoete smaak behouden, daarom hoeven we niet te denken aan het toevoegen van een bearnaisesaus of een chimichurri recept die de smaak uit balans haalt. In tegenstelling tot bearnaisesaus kunnen sauzen zoals appelmoes, cranberrysaus of rode wijnsaus wel een aanvulling zijn waardoor de zoetheid wordt aangevuld. De smaak van de hachee kan je bepalen met de kleinste dingen. Van de keuze voor de soorten uien die je gebruikt tot aan het maken van hachee met verschillende soorten bier die voor meer gelaagdheid kunnen zorgen.

Verschillende bijgerechten

Bij een smaakmakende hachee hoort ook een lekker bijgerecht om het gerecht compleet te maken. Zoals eerder genoemd, zijn er veel verschillende manieren waarop hachee gemaakt kan worden om de juiste smaak te creëren. Dat geldt ook voor het bijgerecht. Het meest gebruikte bijgerecht voor hachee is aardappelpuree, maar heb je al gedacht aan het vervangen van de normale aardappel door zoete aardappel? De zoete aardappel zorgt ervoor dat – zoals de naam al verklapt – er meer zoetheid aan het gerecht wordt toegevoegd. Bij hachee wordt ook vaak wel rode kool gegeten, maar ter afwisseling kan je ook een groentesalade erbij serveren die voor meer frisheid zorgt. Verder kan het gerecht goed aangevuld worden met geroosterde wortelgroenten of andere groenten zoals paddenstoelen, wat nog meer diepte in het gerecht brengt.

Dieetvriendelijke hachee

Tegenwoordig zijn wij ons meer bewust van onze omgeving, lichaam en gezondheid en dat is terug te zien in verschillende recepten. Wil je een lekkere hachee eten, maar wil je die koolhydraatarm, glutenvrij of veganistisch eten? Dan zijn hier oplossingen voor waarmee je nog steeds een heerlijke hachee kan maken. Volg je een koolhydraatarm dieet, dan kan het vlees worden gestoofd en een rijke saus gemaakt worden zonder bloem. Als vervanging gebruik je bijvoorbeeld room of gemalen noten, wat nog wel zorgt voor de dikte van de saus. Wanneer je een glutenvrije hachee wilt maken, kan je een vervangend bindmiddel gebruiken zoals maizena of aardappelzetmeel. Voor een vegetarische of veganistische hachee kan je het vlees vervangen door seitan of jackfruit, wat nog wel voor de heerlijke hachee smaak zorgt en waarbij de textuur ook bijna gelijk blijft. Verder kan nog nagedacht worden over het gebruik van plantaardige vleesvervangers die ook een heerlijke twist kunnen geven aan de hachee.

Plaats een reactie