Vegetarische hachee

Hachee is een gerecht waarvan vlees een van de belangrijkste ingrediënten is. Wanneer je vegetarisch eet is het echter toch mogelijk om hachee te maken. Het is namelijk mogelijk om vegetarisch vlees te kopen, zoals plantaardige reepjes. Met vegetarisch vlees is het heel goed mogelijk om een lekkere hachee te maken. Uiteraard kan dit ook prima met bijvoorbeeld tofu.

Ingrediënten

Voor het maken van vegetarische hachee heb je ongeveer 500 gram vegetarisch vlees of tofu nodig.

  • 25 gram boter nodig of plantenmargarine
  • 3 grote uien
  • 1 grote winterwortel
  • een aantal champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • 5 deciliter groentebouillon.

Je kunt ook verse kruiden toevoegen zoals peterselie, tijm of basilicum. Omdat je geen vlees gebruikt dat lang hoeft te sudderen is vegetarische hachee veel sneller klaar dan bijvoorbeeld traditionele hachee.

Bereiding

Begin met het snijden van de groeten, de uien, knoflook, winterwortel en champignons, in kleine stukken. Warm vervolgens de boter of plantaardige margarine op in een grote pan. Voeg wanneer de boter warm de groenten toe en fruit deze in de boter. Hierna voeg je het vegetarische vlees of de tofu toe. Wanneer dit alles verwarmd is voeg je de kruiden toe en de laurierblaadjes. Verwarm ondertussen de groentenbouillon en voeg deze daarna toe aan de groenten en het vegetarische vlees of de tofu. Laat het geheel een half uurtje stoven tot de groenten goed gaar zijn.
Tips voor vegetarische hachee

Wanneer je verse kruiden gebruikt voor de vegetarische hachee, dan is het belangrijk deze pas aan het einde toe te voegen. Als je de verse kruiden namelijk voor het sudderen toevoegt zullen ze hun smaak verliezen. Vegetarische hachee kan geserveerd worden met zowel rijst als aardappelen. Wanneer nog niet het meeste vocht verdampt is kun je maïzena of bloem gebruiken als bindmiddel. Het is aan te raden om een braadpan of hapjespan te gebruiken voor het maken van de hachee.

Plaats een reactie